top of page

Dorothea Born

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
11.1_edited.jpg
Web-Boeklancering (40 van 75)_edited.jpg
imageedit_1_7330552330.jpg

Home

Welkom!

 

Ik heb jaren geleden de unieke kans gehad om bij en met de Navajo indianen in Monument Valley te wonen. Ik heb deze magische plek, met zijn indrukwekkende rotsformatie en de nog steeds zeer traditioneel levende Navajo’s, in mijn hart gesloten en nooit meer echt kunnen verlaten.

 

De ervaringen die ik toen heb opgedaan, heb ik na terugkomst in Nederland verwerkt in mijn afstudeerscriptie over de weefkunst van de Navajo vrouwen. Ik heb mij daarna ingezet om zoveel mogelijk mensen te informeren over deze fascinerende cultuur en het bijzondere Monument Valley! Dit heb ik onder andere gedaan door lezingen te geven over de weefkunst van de Navajo’s en de leefwijze van de Navajo’s en door het organiseren van rondreizen door Arizona. Zowel tijdens mijn lezingen als tijdens mijn de reizen die ik heb begeleid, heb ik weleens een tipje van de sluier opgelicht en over mijn eigen ervaringen verteld. Ook in mijn afstudeerscriptie over de Navajo-weefkunst is een echo van mijn persoonlijke ervaringen terug te horen, maar mijn eigen verhaal, mijn persoonlijke verhaal lag altijd veilig in mij verborgen te wachten om op een dag verteld te worden.

 

De eerste paar hoofdstukken van mijn boek heb ik in eerste instantie als een column voor een Amerika site geschreven, maar al snel daarna heb ik besloten om mijn belevenissen in Monument Valley in een boekvorm uit te geven.  

 

Ik heb mijn boek in eigen beheerdoor middel van een crowdfund actie uitgegeven omdat ik graag mijn verhaal wilde vertellen, mijn eigen verhaal zonder inmenging van derden. Door de lieve support van familie, vrienden, kennissen, maar ook onbekenden die de het aandurfden om in mijn boek te investeren is de crowdfund actie gelukt!

 

De boekpresentatie op 28 oktober 2018 was een groot succes en mede door diverse media aandacht en de vele positieve reacties die ik iedere keer weer ontvang, is de eerste druk bijna uitverkocht en ben ik nu bezig met het uitgeven van een tweede druk! Daarnaast ben ik mijn boek in het Engels aan het vertalen, dus hoop ik ook binnen een redelijke termijn een Engelse versie van mijn verhaal te kunnen publiceren. Alsof dat nog niet genoeg is, ben ik mijn afstudeerscriptie aan het bewerken, zodat deze ook gepubliceerd kan worden.

 

 

 

Door de Coronatijd heeft het geven van lezingen enigszins stil gelegen, (evenals het begeleiden van reizen) maar ook dit hoop ik in de nabije toekomst weer op te kunnen pakken. Tevens zijn er plannen om workshops te gaan geven op basis van de Navajo Way of Life en de Wet van 4!  

 

Kortom, er staan een hoop spannende dingen te gebeuren en zit er veel in de planning. Als er nieuws is, deel ik dit op Instagram en Facebook, dus als je op de hoogte gehouden wilt worden van projecten in de toekomst, volg mij dan via social media.  

 

Kijk rustig rond op deze site. Je vindt hier allerlei informatie over mij, mijn boek, mijn lezingen en nog veel meer. Je kunt hier tevens zowel mijn softcover boek als mijn E-Book bestellen en binnenkort dus ook de Engelse versie en mijn afstudeerscriptie. Alvast bedankt voor je interesse en hopelijk komen we elkaar binnenkort ergens tegen.

 

 

May you Walk in Beauty!  

Web-Boeklancering (52 van 75).jpg
Web-Boeklancering (56 van 75).jpg
Web-Boeklancering (71 van 75).jpg

© 2021 by Dorothea Born. Proudly created with Wix.com

bottom of page