top of page

Dorothea Born

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
11.1_edited.jpg
Web-Boeklancering (40 van 75)_edited.jpg

Inbegrepen

imageedit_1_7330552330.jpg

Hier vind je wat er allemaal bij de reis is inbegrepen!

 • Hotels

We overnachten op basis van logies in prima driesterren (of meer) hotels met soms een bijzondere overnachting in bijvoorbeeld een Hogan. Vaak beschikken hotels over een continentaal ontbijt en kun je dan koffie of thee nemen en er iets bij eten, zoals toast, muffins of bagels.

 

 • Vervoer  

We reizen in een comfortabele en ruime Van, met meer dan genoeg ruimte voor het aantal personen en de bagage. We ontkomen er niet aan om in een uitgestrekt land als Amerika af en toe kilometers te maken en het is belangrijk om dat in ieder geval comfortabel te doen. Wellicht gaat er tijdens de reis ook iemand mee als chauffeur, zodat ik wat meer tijd heb om onderweg dingen te vertellen, maar bij een kleine groep kan ik eventueel ook zelf rijden. Jij als reiziger, hoeft in ieder geval niet zelf te rijden!  

 

 

 • Reisbegeleiding

Als reisbegeleidster deel ik niet alleen al mijn kennis en passie met je, maar zorg ik ook dat alles goed verloopt. Je hoeft dus alleen maar te genieten tijdens de reis en je nergens zorgen over te maken, alles is tot in de puntjesgeregeld. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, maar door mijn jaren lange ervaring als reisleidster weet ik wat ik moet doen en los ik het op.  
 

 • Entreegelden

Voor bijna alle Nationale parken, Pueblo’s en natuurlijk musea moet entreegeld worden betaald. Deze entrees zijn allemaal bij de reissom inbegrepen:

 

*Heard Museum

*Grand Canyon

*Monument Valley

*Mesa Verde

*Taos Pueblo

*Santa Clara Pueblo

*Indian Pueblo Cultural Center

*Acoma Pueblo

*Petrified Forest

*Fort Apache Reservation

 

 • Excursies

Ook voor de excursies en rondleidingen moet vaak extra betaald worden. Alle beschreven excursies en entrees uit het reisprogramma zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de tweedaagse excursie in Monument Valley, met twee jeeptours, overnachting, traditionele  Navajo Taco’s en entertainment. As je zelf dan nog extra excursies wilt doen in bijvoorbeeld Sedona, de Grand Canyon, Monument Valley enz. dan zijn die wel voor eigen rekening.

 

*Hopi reservaat – Rondleiding Hopi Village

*Tweedaagse excursie Monument Valley

* Santa Clara Pueblo – Rondleiding Puye cliffdwellings

* Indian Pueblo Cultural Center – Rondleiding

*Acoma Pueblo – Rondleiding Sky City

 

 

 • Natuurparken

Tijdens de reis komen we door een aantal Natuurparken en Nationale Parken

*Red Rock Canyon

*Grand Canyon

*Canyon de Chelly

*Monument Valley

*Mesa Verde

*San Juan Mountains

*Turquoise Trail

*Petrified Forest

*White Mountains

*San Juan National Forest

 

 

 • Native Volken

Deze reis staat in het teken van de Native culturen en om je een perfecte Native Experience te geven bezoeken we de volgende Native volken:  

 

*Navajo

*Hopi

*Anasazi

*Taos Pueblo

*Santal Clara Pueblo

*Acoma Pueblo

*Zuni

*Apache

 • Vliegticket!

De reis is exclusief een vliegticket, dit, om mensen de mogelijkheid te geven, zelf te bepalen of ze langer willen blijven of eerder willen komen. De reis begint en eindigt in Phoenix, dus de eerste dag kan iedereen persoonlijk in overleg opgehaald worden van het vliegveld en naar het hotel worden gebracht.  We kunnen je uiteraard wel helpen met het zoeken naar de beste ticket voor de beste prijs voor je.

 • Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. We maken een pot tijdens de reis, waar we de maaltijden uit betalen die we gezamenlijk nuttigen, zoals onderweg bijvoorbeeld als we met de hele groep ergens moeten ontbijten, lunchen of dineren. Wanneer de mogelijkheid er wel is om er zelf op uit te trekken kan iedereen voor zich zelf bepalen waar er gegeten wordt, met elkaar of ieder apart.

 

 • Zakgeld

Zakgeld is uiteraard niet bij de reissom inbegrepen. Het is natuurlijk heel erg afhankelijk van hoeveel je zelf wilt besteden aan extra excursies, souvenirs, maaltijden etc, maar wij houden zelf altijd een gemiddelde van ongeveer 60 dollar (50  euro) per dag per persoon aan, maar nogmaals dat is voor iedereen verschillend.

© 2021 by Dorothea Born. Proudly created with Wix.com

bottom of page